jaka pzresyłka kurierska najtańsza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • przemis
    Classic
    • 2010
    • 32

Do GRUBEER ja rozumiem, ze kazdy nowy czlonek przechodzi ten sam rodzaj "aklimatyzacji"???:P
  • blackrs
    RS
    • 2008
    • 4826
    • Superb II combi (3T5)
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

witam bede musiał dla chłopaka wysłac swoje felgi z oponami sa to 18 wiec troche waża mysle ze paczka bedzie ok 100 kg wazyła a moze i wiecej z opakowaniem jakiego kuriera polecacie który bedzie najtanszy? moze watro podzielić paczke na 2? kurs białystok-gdańsk
    BYŁA o1 rs
    BYŁA o2 1.6
    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• lukasz3112
      RS
      • 2008
      • 3607

blackrs, w UPC jak swoje sprzedawałem to mi wyliczyli koszt 150zł brutto. na szczeście ostatecznie nie płaciłem kurierom
      Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• piotrek_gdy
        RS
        • 2008
        • 7723
        • Volkswagen

blackrs, wlasnie wrocilem z bia
        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• tom2212
          RS
          • 2008
          • 3892

ja polecam POCZTEX wg mnie nie są drodzy natomiast odradzam DHL oni trochę przeginają

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

blackrs, najtaniej wychodzi chyba OPEK ( widzę na placu, że ludziska wysyłają nimi kupę "dużych" rzeczy w rodzaju opony/felgi itd, ale z drugiej strony jak widzę w jakich warunkach są przechowywane i transportowane to raczej nie polecam ). Możesz też spróbować DPD ( Masterlink ), też chyba mają rozsądne ceny.
            UPS, DHL przy takich "nietypowych" paczkach to jakiś "kosmos" ( 150-200 pln )...
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• krz_p
              Ambiente
              • 2007
              • 164

skorzystaj z firm pośredniczących, np. kurjerzy.pl, wysyłajtaniej.pl itp.
              zapłacisz połowę tego co normalnie
              Golf V GTI

Komentarz

• blackrs
                RS
                • 2008
                • 4826
                • Superb II combi (3T5)

ok dzieki za odpowiedzi widzisz piotrek troche sie spuźniłem. bede wysyłał opekiem bo ojca firma ma z nimi umowe i zaladuje na paletke i pojedzie porzadnei zabezpiecze wiec nic nie powinno sie stac
                BYŁA o1 rs
                BYŁA o2 1.6

Komentarz

• Voit
                  Elegance
                  • 2010
                  • 816

Może spóźnione, ale wtrącę swoje trzy grosze.
                  Jedyną rzetelną firma kurierską dostarczającą przesyłki na terenie Gdańska jest UPS.
                  Mają zasadę, ze przesyłki firmowe dostarczają w godzinach pracy (do 16-tej), a prywatne później, (czyli po 16-tej).
                  W przypadku każdej innej firmy kurierskiej odbiorca przesyłki skazany jest na łaskę Pana Kuriera, a jak się nie podoba to trudno, z odesłaniem paczki do nadawcy włącznie.
                  Ostatnio zamawiałem opony, kurier z firmy Masterlink oznajmił mi, że wprawdzie pracuje do siedemnastej, ale jego siostra bierze ślub, więc dzisiaj pracuje maksymalnie do 13-tej.
                  Chyba bydlak wyczuł desperację w moim głosie, bo postarał się dostarczyć przesyłkę do 14.30...
                  Inaczej miałby przechlapane.
                  ... A ja urwałem się z pracy, aby odebrać przesyłkę.

Dodam jeszcze,ze odbiór osobisty przesyłek w Trójmieście możliwy jest tylko w jednej firmie, Zgadnijcie w której...

Komentarz

• blackrs
                    RS
                    • 2008
                    • 4826
                    • Superb II combi (3T5)

o widzisz ja pzred wysłąłniem zagadam o ktorej oni dostarcza i powiadomie kolesia który am odbierac on nie ejst z gdanska dokaldnie tylko gdzies obok
                    BYŁA o1 rs
                    BYŁA o2 1.6

Komentarz

Pracuję...